sobota, 24 sierpnia 2019

Cordon bleu z piekarnika



Kurczaka nigdy nie mamy dość. Zwłaszcza, że zawsze można go przygotować z czymś ciekawym i oryginalnym. I tym razem postawiliśmy na francuską wersję.

Składniki:

Porcje:

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą: bułkę tartą, parmezan, oregano i oliwę z oliwek. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą: bułkę tartą, parmezan, oregano i oliwę z oliwek. Dokładnie wymieszaj.
  2. W piersiach z kurczaka zrób kieszonki. Następnie dopraw solą i pieprzem. Nie zapomnij także o oliwie z oliwek.
    W piersiach z kurczaka zrób kieszonki. Następnie dopraw solą i pieprzem. Nie zapomnij także o oliwie z oliwek.
  3. W środku kurczaka ułóż ser i szynkę.
    W środku kurczaka ułóż ser i szynkę.
  4. Ułóż w formie do pieczenia i na wierzchu rozprowadź wcześniej przygotowaną mieszankę. Wstaw do piekarnika na 25 minut, temp. 170 stopni Celsjusza.
    Ułóż w formie do pieczenia i na wierzchu rozprowadź wcześniej przygotowaną mieszankę. Wstaw do piekarnika na 25 minut, temp. 170 stopni Celsjusza.
  5. Smacznego!
https://pysznosci.pl/przepisy/cordon-blue-z-piekarnika/?fbclid=IwAR2sazse-tC7tvlqVDG__ycwpOQIzPuTJZDOrBIBtXCbWW9HS0DjVrn7iWI

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz