Kurczaka nigdy nie mamy dość. Zwłaszcza, że zawsze można go przygotować z czymś ciekawym i oryginalnym. I tym razem postawiliśmy na francuską wersję.
- 3 szt. pierś z kurczaka
- 6 plastry szynka wędzona
- 3 plastry ser żółty
- 3/4 szkl. bułka tarta
- 1/3 szkl. parmezan starty
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- 1 łyżka oregano
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka piepr
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą: bułkę tartą, parmezan, oregano i oliwę z oliwek. Dokładnie wymieszaj.
- W piersiach z kurczaka zrób kieszonki. Następnie dopraw solą i pieprzem. Nie zapomnij także o oliwie z oliwek.
- W środku kurczaka ułóż ser i szynkę.
- Ułóż w formie do pieczenia i na wierzchu rozprowadź wcześniej przygotowaną mieszankę. Wstaw do piekarnika na 25 minut, temp. 170 stopni Celsjusza.
- Smacznego!
https://pysznosci.pl/przepisy/cordon-blue-z-piekarnika/?fbclid=IwAR2sazse-tC7tvlqVDG__ycwpOQIzPuTJZDOrBIBtXCbWW9HS0DjVrn7iWI
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz