Tym razem mamy dla Ciebie przepis na smaczny obiad. Będzie to pieczona karkówka z ziemniakami. Ślinka cieknie od samego patrzenia!
- 1,4 kg karkówka
- 180 g musztarda delikatesowa
- 3 szt. cebula
- 6 szt. ogórki konserwowe
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 200 g młode ziemniaki
- 3-4 szt. gałązki tymianku
- 1 szkl. bulion warzywny
Sposób przygotowania:
- Przy pomocy tłuczka rozbij mięso. Następnie dopraw solą i pieprzem.
- Ułóż na blacie sznurki (w pionie). Następnie umieść doprawione mięso i rozsmaruj na nim musztardę. Dodaj kawałki cebuli i plastry ogórków. Powtórz kilka warstw.
- Na ostatnim kawałku karkówki rozprowadź musztardę i na wierzchu ułóż gałązki tymianku. Zwiąż kawałki mięsa.
- Przełóż mięso do formy do pieczenia. Dodaj młode ziemniaki oraz bulion. Dopraw solą i pieprzem. Piecz pod przykryciem ok. 2,5 godziny (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz