niedziela, 25 sierpnia 2019

Długo pieczona karkówka z ziemniakami



Tym razem mamy dla Ciebie przepis na smaczny obiad. Będzie to pieczona karkówka z ziemniakami. Ślinka cieknie od samego patrzenia!


Składniki:

Porcje:

Sposób przygotowania:

  1. Przy pomocy tłuczka rozbij mięso. Następnie dopraw solą i pieprzem.
    Przy pomocy tłuczka rozbij mięso. Następnie dopraw solą i pieprzem.
  2. Ułóż na blacie sznurki (w pionie). Następnie umieść doprawione mięso i rozsmaruj na nim musztardę. Dodaj kawałki cebuli i plastry ogórków. Powtórz kilka warstw.
    Ułóż na blacie sznurki (w pionie). Następnie umieść doprawione mięso i rozsmaruj na nim musztardę. Dodaj kawałki cebuli i plastry ogórków. Powtórz kilka warstw.
  3. Na ostatnim kawałku karkówki rozprowadź musztardę i na wierzchu ułóż gałązki tymianku. Zwiąż kawałki mięsa.
    Na ostatnim kawałku karkówki rozprowadź musztardę i na wierzchu ułóż gałązki tymianku. Zwiąż kawałki mięsa.
  4. Przełóż mięso do formy do pieczenia. Dodaj młode ziemniaki oraz bulion. Dopraw solą i pieprzem. Piecz pod przykryciem ok. 2,5 godziny (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Przełóż mięso do formy do pieczenia. Dodaj młode ziemniaki oraz bulion. Dopraw solą i pieprzem. Piecz pod przykryciem ok. 2,5 godziny (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz