niedziela, 25 sierpnia 2019

Przekładaniec z porem i szynką


Składniki:

Porcje:
Główne składniki
Masa jajeczna

Sposób przygotowania:

  1. Przełóż ciasto kruche do formy do pieczenia, po czym odłóż na bok.
    Przełóż ciasto kruche do formy do pieczenia, po czym odłóż na bok.
  2. W misce połącz ze sobą śmietanę, jajka, żółty ser, pieprz oraz sól. Dokładnie wymieszaj.
    W misce połącz ze sobą śmietanę, jajka, żółty ser, pieprz oraz sól. Dokładnie wymieszaj.
  3. Ponownie wróć do formy do pieczenia i umieść w środku zrolowaną szynkę, kawałek pora oraz plaster camemberta. Stwórz kilka takich serii.
    Ponownie wróć do formy do pieczenia i umieść w środku zrolowaną szynkę, kawałek pora oraz plaster camemberta. Stwórz kilka takich serii.
  4. Na wierzchu rozprowadź jajeczną mieszankę. Po czym ułóż na górze przeplatankę z ciasta. Wstaw do piekarnika na 35 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Na wierzchu rozprowadź jajeczną mieszankę. Po czym ułóż na górze przeplatankę z ciasta. Wstaw do piekarnika na 35 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz